Dyslexieweb

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Sprint

E-mailadres Afdrukken PDF

Sprint (Plus) voorleessoftware voor technisch en begrijpend lezen. Ideaal bij dyslexie. Er zijn versies met Nederlandse en/of Engelse stemmen, woordenboeken en fonetische woordvoorspeller in prijsklassen vanaf €195,00.

SprintBeter lezen en begrijpen

Sprint is de beste voorleessoftware voor technisch en begrijpend lezen. Het programma leest een tekst, een alinea, een zin, een woord, een lettergreep of zelfs één enkele letter voor. Tijdens het voorlezen worden de woorden gemarkeerd. Dit stuurt de blik en stimuleert het actief meelezen. De voorleesstemmen zijn van de prima kwaliteit.

Uniek is dat Sprint fonetisch spelt: je hoort de klanken zoals ze geleerd worden. Met klanklezen/synthese worden alle letters fonetisch uitgesproken en als woord gesynthetiseerd. Het analyseren en synthetiseren ('hakken en plakken') kan van grote waarde zijn bij de ondersteuning van beginnende lezers. De spreeksnelheid en pauzes tussen woorden of zinnen zijn instelbaar. Met de klik-en-leesknop kunnen moeilijke woorden of zinnen met een klik worden voorgelezen.

Lay-out hetzelfde als het origineel

Sprint kan worden gebruikt met Word, PDF, e-mail en Internet. Knippen, plakken of omzetten van PDF naar Word of klembord is niet nodig en de originele layout van het PDF-document blijft behouden. Met de PDF-module kunnen ook PDF-formulieren worden ingevuld of werkboeken worden bewerkt.

Beter spellen en schrijven

Sprint spreekt mee tijdens het typen. Hierdoor kunnen spelling en zinsbouw worden gecontroleerd. Dyslectische leerlingen hebben vaak moeite te bepalen welke spelling ze moeten kiezen bij woorden die hetzelfde klinken. Dat is vooral het geval als beide woorden hoog-frequent zijn: de keuze bij ‘zij/zei’ is lastiger dan bij ‘hij/hei’. Het programma Sprint heeft een mooie homofonenfunctie voor woorden die hetzelfde klinken maar verschillende betekenissen hebben.

Beter leren en studeren

Met de markeerstiften (in verschillende kleuren) kun je kernzinnen en kernwoorden markeren. Sprint vat vervolgens die tekstdelen samen en leest ze voor. Teksten kunnen worden opgeslagen als MP3- audiobestand en zo met elke MP3-speler worden beluisterd. Je maakt zo eenvoudig je eigen luisterboeken.

Sprint Plus

De uitgebreidere versies van Sprint, Sprint NL/Engels en Sprint Plus, beschikken over de krachtige woordvoorspeller Skippy: ideaal voor het vlot en foutloos schrijven van een tekst. Deze woordvoorspeller bevat 24.000 woorden in elk van de vier belangrijkste moderne talen. Sprint Plus beschikt namelijk ook over de Duitse en Franse taal.

USB

Naast de te installeren versie, zijn Sprint en Sprint Plus ook leverbaar op USB-stick. Deze versies heten Sprinto en Sprinto Plus. De software draait vanaf de stick, u hoeft niets meer te installeren. Sprinto en Sprinto Plus zijn dus te gebruiken vanaf elke computer: thuis, op school of op het werk. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over licentiebeheer.

Lees meer